PRODUCTEN


De brede kennis op het gebied van gevelonderhoudsystemen, normgeving, veiligheidsaspecten, bouwkundige aandachtspunten en marktbehoefte voor de langere termijn maakt EcoTec tot een aantrekkelijke partner voor het realiseren van uw wensen met betrekking tot gevelonderhoud.

Deze kennis is terug te vinden in alle systemen die door EcoTec kunnen worden geleverd.

De systemen voldoen dan ook aan de geharmoniseerde normen en regelgeving, zoals de EN 1808 en de RI&E Glas- en Gevelreiniging.


De kracht van de dakwageninstallaties van EcoTec ligt met name in de gestandaardiseerde modulaire opbouw in combinatie met doelmatige en duurzame techniek, waardoor betrouwbaarheid, veiligheid en een gunstige kostprijs gewaarborgd worden. Meerwaarde van de dakwageninstallaties is ook terug te vinden in de servicevriendelijke techniek en de beperkte installatiehoogte in parkeerstand.

Uiteraard zijn de dakwageninstallaties van EcoTec te voorzien van elke gewenste oppervlaktebehandeling en kleur.


De gondelinstallaties van EcoTec zijn toepasbaar in combinatie met b.v. een monorailsysteem of een gevelwagen. Ze zijn functioneel opgebouwd en geschikt voor 1 of 2 personen met hulpmateriaal. Standaardvoorzieningen zijn o.a. klimtakels, vanginrichting, obstakelbeugel en rubberen stootbanden rondom.

Ook de gondelinstallaties van EcoTec kunnen in elke gewenste kleur worden geleverd.


Railsystemen van Ecotec zijn leverbaar in enkel- of dubbelbaans uitvoering en worden opgebouwd uit thermisch verzinkte stalen walsprofielen. Dit materiaal heeft zich de afgelopen decennia bewezen als uitermate duurzaam en betrouwbaar.

De railsystemen kunnen in zowel vrij opgelegde als vast verankerde uitvoering worden geleverd.


Monorailsystemen van EcoTec zijn in zowel stalen als aluminium uitvoering leverbaar, desgewenst in kleur.

Naar wens kunnen de systemen eventueel worden geïntegreerd in de bouwkundige constructie en zodoende visueel op de achtergrond blijven. Dit vereist uiteraard een tijdige afstemming tussen de wensen en mogelijkheden.


Voor gevelonderhoud aan gevels met een werkbereik tot 4 bouwlagen kan de gevelladder van EcoTec een uitstekende oplossing bieden. De gevelladder is langs de gevel te verplaatsen met behulp van een enkelbaans buisrailsysteem in vast verankerde of vrij opgelegde uitvoering.

De gevelladder is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en voorzien van een veilig toegangsplatform. Een uitvoering in kleur behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.


Waar de toepassing van een gevelladder geen optie is, b.v. onder een luifelconstructie, kan de hangladder van EcoTec een oplossing bieden. Deze is technisch vergelijkbaar met de gevelladder, met uitzondering van het -ontbrekende- toegangsplatform.

De hangladder wordt van onderaf betreden.


Voor het overbruggen van hoogteverschillen op daken kan EcoTec voorzien in een kooiladder. De kooiladder wordt op vrij opgelegde betonnen ondersteuningen geplaatst en met een muurbeugel aan de bouwkundige constructie bevestigd. De kooiladder is aan de bovenzijde voorzien van een overstapbordes met leuningwerk en kan eventueel in kleur worden geleverd.


Voor het veilig bereiken van gevelonderhoudsystemen en andere technische installaties op daken kan EcoTec u van dienst zijn met de vereiste dakveiligheidsinrichting en adviezen daaromtrent.

Hiertoe wordt een risicoinventarisatie- en evaluatie uitgevoerd, resulterend in een advies en voorstel.